Jeste li se ikada zapitali koja je vaša životna svrha i što biste trebali raditi ovdje, u ovom životu?

forest-931706
U nekom trenutku u našem životu dogodi se važan događaj koji nas tjera da zastanemo, udahnemo i shvatimo da je život vrlo kratak. Ja bih ovaj trenutak nazvala prekretnicom jer si od tog trenutka počinjemo postavljati veliko pitanje: Koja je svrha mog života? Počeli smo tražiti, istraživati, ispitivati, putovati, pisati dnevnike i sve to kako bismo pronašli ono zbog čega smo tu. U prilično ranoj dobi sam doživjela strahote rata i suočila se s gubitkom, tugom i zbunjenošću. I, usred tog kaosa, shvatila sam koliko je život krhak. Za mene je to bila moja prekretnica, jer sam si počela postavljati velika pitanja; Koja je svrha mog života? Što sam došala uraditi ovdje? Tko sam ja zapravo? Imala sam sreću da sam imala pristup nekim prekrasnim knjigama koje su, svaka na svoj način, otvorile vrata daljnjem istraživanju. Počela sam meditirati, u početku nije bilo lako, ali sam uspjela zadržati pažnju na svom disanju, malo po malo osvještavajući cijelo tijelo, promatrajući. Tada sam shvatila da smo svi mi stvaratelji svojih života i da možemo slobodno donositi odluke.

Što ako je svrha našeg života vrlo jednostavna?

Obično imamo osjećaj da trebamo učiniti nešto veliko, postići veličinu, spasiti mnoge ljude. Ali što ako, samim time što si ti, lijep, dobar, brižan, već postižeš veličinu pomažući tolikom broju ljudi samo time što si to što jesi?
Tematica hipnoterapia 3
Biti svoj stvara domino efekt. Zamisli one krugove koji se stvaraju na površini jezera kada počne padati kiša. Jedna kap, samo jedna kap, bila je potrebna da se taj krug raširi po površini. Riječ, osmijeh, prijateljski pogled dovoljni su da dotaknemo ljude kojih nismo ni svjesni. Živeći svoje živote s ljubaznošću i cijeneći sva živa bića, stvaramo taj talasasti učinak pozitivne energije ljubavi koja se širi cijelim svijetom. Možda se sjećaš vremena kada si se osjećao loše i kada ti se netko tko je hodao ulicom nasmiješio. Tvoj loš osjećaj počeo je nestajati i mogao si uzvratiti osmijeh. Osjećao si zahvalnost, ljubav, dobrotu. To je bio domino efekt. Dakle, vraćajući se na naše pitanje: Koja je svrha mog života?, vodi me do našeg porijekla. Prije nego što se rodimo, biramo svoje tijelo, osobnost, obitelj, zemlju i svrhu ovog života. Obično dolazimo učiti, rasti, pomoći ili dobiti pomoć. Čak i ako nam se naša svrha može činiti malom, mogu vas uvjeriti da je velika jer se njezin učinak proteže kroz vrijeme i prostor. Ti si kreator svog života. Samo ti znaš, duboko u sebi, kamo bi trebao ići i što bi trebao raditi. Poveži se sa svojim unutarnjim znanjem, svojom suštinom i živi svoj život punim plućima. sa ljubavlju, Sanela